onsdag 1 oktober 2014

Adiós Mallorca...

Så var det oktober och om tre dagar åker jag hem. Helt sjukt!!! 4 oktober kl 23.20 landar jag på svensk mark igen och fasar över den plötsliga kylan. Om nätterna är det omkring 15 grader här och jag fryser som om det vore nollgradigt! Helt sjukt hur kroppen anpassas efter klimatet.

Jag har blandade känslor över att komma hem. Jag har haft en sjukt rolig och lärorik sommar, och kommer sakna särskilt showerna, repetionerna och min BFF Kevin, som under dessa månaderna har hjälpt mig att förstå att jag hör hemma på scenen och att jag är en duktig skådespelerska. Jag har haft svårt att tro det, men efter många komplimanger och uppmuntrande ord, mycket från många gäster, har jag lärt känna en helt ny sida av mig själv och har nog växt ett par centimeter. Detta är det som kommer definiera min säsong. Älskar verkligen att stå på scen och kommer sakna det så mycket. Till nästa sommar ska jag söka Viva Flying Show Team som är en mer proffsgrupp med entertainers som endast gör shower och inga sport- och barnaktiviteter. Men det är sjukt svårt att få det, men jag ska försöka. I vinter får jag väl träna sång och dans som en dåre så jag har en chans, haha.

Det är så spännande att för första gången i mitt liv träffa andra som är PRECIS som mig, där en sprudlande personlighet fodras, när man är högljudd blir till något eftertraktat och det finns andra omkring mig som är helpå alla spontan-tankar - till exempel hoppa i poolen med alla kläderna på i ösregn och sedan stå och dansa till "It's raining men". Dessa stunder kommer jag sakna något ofantligt. Att även jobba på en arbetsplats där ingen skäller på en varje dag vad man än gör och kassar en fula ord har också varit en trevlig omställning (refererar till min senaste skidsäsong).

Vad jag inte kommer sakna är känslan av att sitta i ett samtal och inte förstå, och även alla timmar som ägnats åt att inte göra något vettigt för att jag inte har barn i barnklubben och känna sig onödvändig. Jag saknar INTE 40°C och gassande sol, även om den perioden är förbi sedan länge.

Så, igår gjorde jag min sista show, en extrem komediversion av Grevinnan och Betjänten. Sjukt roligt att få spela mot Kevin en sista gång och publiken skrattade konstant.

I lördagskväll efter clownie hade vi alla i entertainment-teamet ledigt, så vi drog till Alcudia Paintball! Jag har aldrig gjort det innan och var rätt nervös för jag har hört så mycket om att det gör ont. Militärdräkter och masker på så körde vi. Det var svårt för det var så mörkt och lamporna landade en och maskerna immade igen, men det var roligt! Pulsen går upp och man springer runt med vapen som i Country Strike eller något. Tyvärr var jag kass och lyckades aldrig skjuta någon, och vinnarskalle som jag är gjorde det mig måttligt pissed.

I söndags så hade jag ledigt och hyrde en bil och körde runt med Alyenna och Christina. Christina jobbade här tidigare i säsongen och var på besök en vecka, himla mysigt att träffa henne igen! Jag var föraren och var så himla mysigt att få köra bil igen, trots att det regnade. Perfekt dag för shopping tyckte vi!

Först åkte vi till Festival Park Outlet och jag bytte mina skor, hade köpt en storlek för liten, så nu passar de perfekt. Blev även smått förbannad när jag märkte att tenniskjolen jag köpt där en vecka tidigare var på halva priset. Sådant irriterar mig så jävla mycket. Efter vi varit där körde vi till köpcentret Porto Pi, som till vår stora besvikelse visade ig var SÄNGT! Vi tog oss då till ett McDonalds för en kaffe och wi-fi, så googlade vi upp och läste att i Palma Centrum är alla butiker öppna, så vi körde dit och gick och shoppade. Vi var inne på det helt galna shopping-centret El Corte Inglés där ALLT finns på sex våningar i Palma Centrum. Där köpte jag en ny extern hårddisk med 1 TB, då min är rätt gammal numera och har ingen back-up på alla mina filer.

Men tyvärr tror jag också att jag är för korkad för förstår inte hur jag ska göra så att de funkar med MAC och PC. Att det ska vara ett sådant jävla krångel jämnt… Ibland ångrar jag att ja köpte denna datorn för så mycket pengar, har haft den i över ett år och förstår den fortfarande inte.

I alla fall. Vi körde hem via östkusten för att släppa av Christina i Cala Ratjada som skulle åka hem morgonen efter. Sedan kom vi hem till Alcudia, mycket fattigare, men med materiell lycka kom kompenserade. När vi kom hem så färgade jag håret - mörklila! Älskar det!

Så nu kommer jag hem och blir hemma över vintern. Det jag nämnde i förra inlägget är avblåst. Jag blev erbjuden att komma på kurs för att bli flygvärdinna för SAS, men efter en del mailkontakt fick jag tyvärr tacka nej då alla flygningar skulle utgå ifrån Köpenhamn, och det föredrogs då att jag bodde där så jag kunde komma in på kort varsel, samt att tjänsten ett deltidsjobb/vikariat som jag inte hade kunnat leva på i storstaden. En annan gång kanske! Vi får se vad jag kommer till att pyssla med.

Nästa gång vi hörs bloggar jag från svensk mark. Känns sjukt. Men samtidigt skönt! På lördag ska jag på fest, direkt efter jag kommit hem (landar 23.20). På måndag ska jag träffa Mattiehoe och Fanny igen, vi ska dra till Köpenhamn för en heldag tillsammans. På tisdag fyller jag 21 år och på onsdag ska jag till Ullared med mamma!

Avslutningsvis: Jag måste säga till alla. Får ni chansen att åka på en säsong som entertainer - gör det. Ni kommer lära er så sjukt mycket.

Adiós Mallorca...

Måndags, sista Musical Moments


Sista Cats


Sista Crazy Show

Paintball


Lunch på Festival Park Outlets

Aly, jag och Chrissy på H&M

Jag och Kevin modererade

It's always sunny at Mallorca

Gamla hårfärgen

Nya hårfärgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar